Mormors kamera.

mormors kamera och ring.
 Mars-april-maj är alltid mina mest stressiga månader på hela året och så även detta år. Bloggen har tyvärr inte kunnat prioriteras, pga. brist på ork och inspiration när det funnits tid. Så, här är ett litet levnadstecken. Jag är mitt uppe i delkurs tre och i huvudet snurrar PM och tentor med alldeles för lite mellanrum och hundvalpar. (googlar alltid hundvalpar när jag blir stressad, mitt bästa pluggtips).
mormors kamera och ring.
Men, nu till roligare saker. Idag tänkte jag presentera två bra saker som nyligen kom in i mitt liv (igen). Nämligen denna Olympus Mju Zoom och en guldring.
 
Min mormor gick bort i cancer för fyra år sedan och det var något av det jobbigaste jag varit med om i hela mitt liv. Min morfar gick bort plötsligt tre månader tidigare och fastän de varit skilda i många många år, var det som att morfar och mormor hängde ihop och tog hand om varandra ändå. Har hört att det är vanligt att gamla par som inte varit par på lång tid går bort samtidigt. Fint på nåt sätt ändå tycker jag.
 
När vi skulle städa och rensa huset innan visningen för någon månad sen hittade vi en kartong som stått i extrarummet. Där i fanns det foton, papper och andra tillhörigheter som mamma fått efter mormors begravning. Bland annat hittade vi denna analoga kamera som det satt en rulle film i! Så spännande att framkalla den och få se bilderna. Mamma och jag bläddrade igenom de och försökte klura ut hur länge rullen suttit i kameran. Vi hittade bilder från 2002 ungefär och det var så fint att få se bilder på mormor innan hon blev sjuk och suddiga bilder på oss barnbarn och barnbarnsbarn. Som ett hemligt meddelande eller en tidskapsel. 
 
mormors kamera och ring.
Jag fick med en ny rulle film när jag framkallade den gamla, så jag har fotat en del analogt sen dess. Jag har velat ha en analog kamera och i somras letade jag på tradera och blocket men alla kostade skjortan eller hade inte medföljande objektiv. Därför var det extra fint att hitta mormors kamera, som att det var meningen att jag skulle ha just den och ingen annan. Jag har fem bilder kvar att fota och sen får ni se resultatet. Fingeravtrycken på linsen går inte att få bort och blixten hänger sig ibland, men det gör ju inget.
mormors kamera och ring.
Längs hela botten av kartongen låg det diverse smycken. Ringer, halsband, klockor och armband i massor. Mormor älskade smycken och att göra sig fin, sätta upp håret och sminka sig. Hon luktade alltid mormor, cigarettrök och hårspray. Jag fastnade för den här guldringen direkt när jag såg den. Den är tunn och har genomskinligblå sten och jag har haft på mig den varje dag sen jag hittade den.
mormors kamera och ring.
Den passar perfekt, både stil- och storleksmässigt. Det känns som att det var meningen att jag skulle ha den.
 
Tack mormor. För kameran, ringen och för allt annat. 
Livet | | En kommentar |

Avokado.

avocado
 Jag nämde att jag planerat avokado i förra inlägget så här kommer den första uppdateringen. Helt ärligt så vet jag inte hur det här kommer gå, har aldrig hört att någon planterat avokado i Sverige (eller över huvud taget hehe). Men de är fina och jag hittade inga ekollon såatteh ja, så här fick det bli. Ska också tillägga att jag inte odlat något sen lekis i mjölkpaket. Förväntningarna på det här projektet är alltså ganska låga.
 
Bilderna här är tagna ungefär en vecka efter att jag planterat de och enligt videor på youtube så ska det ta 4-8 veckor innan jag börjar se något resultat (det har nu gått tre veckor och de ser typ likadana ut). Som jag har förstått det så ska det först gro rötter och sen spricka och komma upp själva växten från ovansidan. Kärnorna sprack redan andra dagen men jag vet inte om det är pga tandpetarna eller för att den växer (hur vet en det? Alltså ni hör ju hur det här kommer gå hehe). Egentligen har jag inget tålamod men jag tänker att om jag väntar lite till så kommer det hända något. Kanske. Förhoppningsvis.
 
Avokadouppdatering #1.
Klart slut.
avocado
Allmänt | | 3 kommentarer |

Tentavecka.

self portrait march.
self portrait march.
self portrait march.
self portrait march.
 
Självisar från mars då jag snurrat upp håret och invigde min nya fjärrkontroll. Funkar perfa, mer självisar i framtiden! Det är också väldigt skönt att kunna starta/stoppa filmningen på plats istället för att springa fram och tillbaka mellan tagningar.
 
Annars då? Jo, det är bra, tackar som frågar. Påminn mig om det på torsdag, när jag hyperventilerar och sistaminutenpluggar inför min allra första tenta på fredag. <- Anledningen till att det kan eka lite tomt här de närmsta dagarna. Lite knasigt är det ju dock, att ju mer jag har att göra, desto mer kreativ blir jag. Allt jag vill är att filma, måla, fota - inte läsa om vetenskaplighet och, eh, teorier och sånt.
 
Tre grejer värda att nämna:
- Jag har tagit ett till hål i örat och ska ta ut läkörhänget om ett par veckor. Är pepp, kommer bli så fint.
- Jag har börjat odla avokados. Japp, i Sverige. Får se hur det går om ett par veckor. Just nu är de inte så spännande.
- Jag är besatt av Casey Neistats filmer. Alltså jag DÖR. De är så bra. Längtar så mycket efter NYC att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Titta bara på den här till exempel.
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp